Meet the Youngsters vormt, net als Serious Gaming, één van de instrumenten voor het tegengaan van voortijdig schoolverlaten

Loopbaan oriëntatie en -begeleiding (LOB) is een belangrijk instrument in het tegengaan van voortijdig schoolverlaten. Vandaar dat het onderdeel is van het regionale programma Voortijdig Schoolverlaten 2020-2024. Loopbaanbegeleiding is erop gericht dat jongeren een duidelijk beeld krijgen bij een opleiding en het beroep dat daaraan verbonden is.

Om een realistisch beeld van werk te vormen, is het van belang dat leerlingen kunnen ervaren in de beroepspraktijk, daarop leren reflecteren voor de ontwikkeling van het zelfbeeld, en keuzes leren maken voor een vervolgstap in hun loopbaan.

Dit jaar is VSV een samenwerking aangegaan met MTY om de leerlingen op het middelbaar onderwijs beter te helpen met hun arbeidsmarktoriëntatie. Vanuit Meet the Youngsters helpen wij leerlingen hier al jaren mee, middels gastlessen die we ondersteunen met VR-video’s, escaperooms en VR-games.

Leerlingen gaan aan de slag met het project “It’s a Serious Game!”… Het project waarbij serious gaming wordt gebruikt om leerlingen op een innovatieve manier te laten kennismaken met het regionale bedrijfsleven. 

Zo willen wij de leerlingen meer inzicht geven in de regionale bedrijven en het regionale beroepenveld.

Geïnteresseerd neem dan contact met ons op via info@meettheyoungsters.nl