Meet the Youngsters gaat samen met en voor Venlo Studentenstad aan de slag om jong talent voor de stad en regio te behouden. We zijn dan ook trots dat we gezien worden als een van de partners die de doelen mogelijk kan maken binnen met Meerjarenprogramma Venlo Studentenstad 2021-2023. 

Het meerjarenprogramma Venlo Studentenstad kent een aantal algemene uitgangspunten met als kernboodschap ‘boeien, binden en behouden’ van jong talent:

  • Potentiële studenten (mbo, hbo, wo) boeien om in Venlo te komen studeren en wonen, studenten aan de stad binden door ze een fijne tijd te bezorgen en afgestudeerden voor de stad behouden door ze te overtuigen om in Venlo te blijven wonen en werken;
  • Aan de hand van Venlo Studentenstad wordt de samenwerking tussen kennisinstellingen, ondernemers, woningcorporaties en de gemeente kracht bijgezet;
  • Betrekken van studenten, bijvoorbeeld studentenverenigingen, bij Venlo Studentenstad.

Venlo studentenstad kent een stuurgroep met bestuurlijke vertegenwoordiging vanuit Stichting Venlo Partners, Fontys, HAS, UM, Antares, Woonwenz, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo. Naast de stuurgroep zijn er werkgroepen rondom de thema’s huisvesting, studentenleven en werk. VISTA en Gilde zijn nog niet betrokken bij het meerjarenprogramma Venlo Studentenstad, maar worden wel gezien als belangrijke partners voor het binden van MBO talent aan de regio en de doorstroom naar het HBO.