Industrie

Over

“It’s a serious game!” is een initiatief van ProfCore, Perfact Group, Meet The Youngsters en Soapbox. In België wordt "It's a serious game" in samenwerking met VKW Limburg ingezet.

Wij hebben verschillende nieuwe en eigentijdse materialen ontwikkeld om jongeren een realistisch beeld te geven van het werk in de industrie. Met deze materialen en activiteiten bezoeken wij scholen, bedrijven en evenementen om mensen te inspireren en kennis te laten maken met de nieuwe technieken.

Wil jij met je school of bedrijf deelnemen aan "It's a serious game!"?

Neem dan contact met ons op via info@meettheyoungsters.nl of vul ons aanvraagformulier in op deze website.

Doelen

Ons primaire doel is jongeren en starters een duidelijk beeld geven van de industrie. Wij hebben nieuwe, eigentijdse methoden ontwikkeld om jongeren en zij-instromers een realistisch beeld te geven over hoe het is om in de industrie te werken.

Mensen zijn onbekend met de industrie of hebben een verkeerd, gedateerd beeld van de industrie en de bijbehorende beroepen. Met het oog op het groeiende tekort aan technisch gekwalificeerd personeel hebben wij dit project vormgegeven.

Verder vinden wij het belangrijk om de huidige medewerkers in de industrie kennis te laten maken met de toenemende digitalisering, big-data en robotisering. Dit willen wij bereiken door hen op een eigentijdse manier te laten ervaren, wennen, opleiden en trainen.

Ook willen wij huidige medewerkers in de industrie bewust maken van de grote invloed die zij hebben op het energieverbruik in het productieproces.

Aanbod

Hieronder vind je het aanbod van de verschillende activiteiten van "It's a serious game!". Al onze materialen zijn gemaakt om mensen op een nieuwe en eigentijdse manier een goed beeld te geven van werken in de industrie.

Escape room

Paniek! Er gaat iets mis in de meetkamer. Het is aan jou om dit probleem op te lossen!

Dit is de situatie waar de teams in onze escaperoom mee geconfronteerd worden.

Een van onze escape rooms is ingericht als een meetkamer in een chemische plant, de ander is een snoepjesfabriek en is meer gericht op energieverbruik. De deelnemers krijgen de opdracht om, in teams en onder tijdsdruk in een aantal stappen een systeemstoring op te lossen, die zorgt dat er onnodig veel energie wordt verbruikt.

Portable Living Lab

Wil jij de toekomst van de procestechniek ervaren? Onze Portable Living Lab schetst een goed beeld van de toekomstige mogelijkheden in de smart industry.

Perfact heeft een minifabriek gebouwd met tal van sensoren en algoritmes om toepassingen van de laatste technologieën te laten zien in een chemische fabriek. Deze fabriek heet Portable Living Lab en past in de kofferbak van een auto.

De Portable Living Lab geeft een duidelijk beeld van de toekomstige technologische mogelijkheden binnen de industrie en is zowel fysiek als virtueel beschikbaar.

Gamification
Het doel is om de fabriek draaiende te houden zonder dat er storingen optreden of de productie stop valt. Slimme algoritmes geven op tijd een waarschuwing nog voordat de storing daadwerkelijk optreedt. Jouw taak is om in een dubbelrol van operator en onderhoudsmonteur dit voor elkaar te krijgen door op tijd te reageren op de signalen van het dashboard.

Virtual Reality

Virtual Reality is bij uitstek een middel om mensen in een locatie te plaatsen waar zij normaal gesproken niet zo snel kunnen komen.

Daarom hebben wij VR-films ontwikkeld over verschillende werksituaties binnen de industrie. De films worden bekeken met behulp van een VR-bril en geven een goede indruk van het werk en de werkplek van iemand in de industrie.

De kijker bevindt zich in een ogenblik in échte werksituaties. Ze kunnen een kijkje nemen bij een chemisch bedrijf, een bedrijf in de voedselindustrie of in een industriële omgeving. Hiernaast blijven we nieuwe films ontwikkelen.

Gastles Meet The Youngsters

Niet iedereen weet wat hij later wilt gaan doen. Daarom bieden wij een gastles Meet The Youngsters aan.

In deze les geven we studenten een arbeidsmarktoriëntatie op de regio. Dit sluit mooi aan op de doelstelling van Meet the Youngsters, zijnde: het informeren van jongeren over de vele mooie bedrijven en kansen in de regio op weg naar het vinden van een stage, baan of traineeship die aansluit bij hun kennis en behoeftes.

Het persoonlijk profiel van de studenten staat bij de gastles centraal. Hier vullen ze in waar hun interesses liggen en waar ze naar opzoek zijn. Vervolgens worden de jongeren gematcht aan bedrijven die aansluiten bij hun interesses.

Agenda

11 mei 2023 Blariacumcollege

11-05-2023 tot 12-05-2023

15 april 2023 Frisse Blik Festival

25 maart 2023 Open dag Vista College

7 maart 2023 Verruim je Horizon

7-3-2023 tot 9-03-2023

16 februari 2023 MAX STEM Tessenderlo

31 januari 2023 Technologiedag UCLL

30 januari 2023 Week van de procestechniek

30-1-2023 tot 03-02-2023

27 januari 2023 Gilde Opleidingen

19 januari 2023 Experience dag Stella Maris College

13 januari 2023 Interclassics Maastricht

12 januari 2023 Interclassics Maastricht

11 januari 2023 Euregio Campus Duitsland

Ranglijst

Wie, O, wie ontsnapt het snelst uit onze escape rooms? Vind je tijd terug in onze ranglijst en deel hem op je socials.

Nr. 1: BC Broekhin Roermond: Team Tijger - Bo, Carmen, Lina, Amy

Rondetijd: 4 minuut 15 seconden.

Nr. 2: Valuascollege Venlo: Team ASE - Anouk, Silke, Eefke

Rondetijd: 4 minuut 16 seconden.

Nr. 3: Citaverde College Roermond: Team Lion - Ryan, Giovanni, Jutan

Rondetijd: 4 minuut 56 seconden.

Vlogs & foto's

Quotes

Aanvragen

Wil jij met je school of bedrijf deelnemen aan "It's a serious game!"?

Het gebruik van de materialen is kosteloos en de uitvoering op locatie wordt geheel door ons verzorgd.

Vul hieronder ons aanvraagformulier in en we komen zo spoedig mogelijk op je aanvraag terug.

tot

Partners