Meet the Youngsters is nu ruim een jaar actief in buurland België! Samen met VKW Limburg, VDAB en Provincie Limburg is Meet the Youngsters aan de slag gegaan om jongeren te binden, boeien en benutten voor de Euregio. 

Ruim 800 Belgische studenten zijn op dit moment actief op het platform van Meet the Youngsters! In samenwerking met de onderwijsinstellingen zijn deze studenten actief op zoek naar een stage, traineeship of start in hun loopbaantraject. De Belgische studenten zijn enthousiast over het platform en leggen via het platform hun eerste contacten.

Niet alleen de Belgische studenten zijn enthousiast … Ook de Belgische bedrijven zijn erg te spreken over het platform. Van de kleine onderneming op de hoek, tot de grote bedrijven in de regio… Het enthousiasme over het platform is alom aanwezig! In totaal zijn al ruim 100 Belgische bedrijven een samenwerking aangegaan met Meet the Youngsters. 

Veel bedrijven kampen namelijk met hetzelfde probleem… Het vinden van de juiste stagiair, trainee of starter. Om deze inefficiënties op de arbeidsmarkt verder weg te werken en de juiste match realiseren tussen talent en bedrijf, maken ze gebruik van het platform. 

Meet the Youngsters wil binnen drie jaar tijd ruim 3000 jongeren op het Belgische platform aansluiten en samenwerken met ruim 300 Belgische bedrijven. De doelstelling is nog niet behaald, maar we komen steeds dichterbij!