De Wereld van Zand & Grind

“De wereld van Zand en Grind” is een initiatief van
Kuypers Kessel, Koninklijke Smals, L’Ortye, Kalle en
Bakker, Vlassak, Kragten en Van Nieuwpoort.

Wij hebben een serious game ontwikkeld die op een realistische en interactieve manier met behulp van augmented reality en virtual reality ingezet kan worden om de jongeren en eigen medewerkers op een eigentijdse manier kennis te laten maken met de andere bedrijven uit de zand en grind sector, digitalisering (nieuwe technieken) en hoe veelzijdig, uitdagend en afwisselend het is om bij deze bedrijven en in deze sector te werken.

Met het initiatief “De wereld van Zand en Grind” is ons voornaamste doel om de jongeren kennis te laten maken met deze sector.

Momenteel zijn er geen specifieke opleidingen voor en vanuit de branche beschikbaar. De bedrijven uit de zand en grind sector hanteren voornamelijk een leercultuur van training on the job. Om de jongeren te interesseren voor deze sector is het belangrijk dat zij op een leuke en eigentijdse manier kennis kunnen maken met de sector. Daarmee is het spel niet alleen informatief, maar ook een
leuke bezigheid om meer te weten te komen over de zand en grind sector. Verder vinden wij het belangrijk dat de eigen medewerkers ook gebruik kunnen maken van deze serious game. Dit om meer inzicht te krijgen in hun werk en de sector. Dit sluit perfect aan bij de cultuur van training on the job.

Zo ervaren zij het belang van hun eigen rol in de verduurzaming/energietransitie van het werk. Daarbij maken zij ook kennis met de nieuwe technieken (digitalisering) en maken zij kennis met de andere bedrijven uit de zand en grind sector.

Neem snel een kijkje op:

https://zandengrind.meettheyoungsters.nl/