Met Meet Noord Limburg geeft de regio in samenwerking met Meet the Youngsters een versnelling aan het behouden en aantrekken van jong talent door studenten en bedrijven in de regio met elkaar te verbinden.

De Regio Noord-Limburg heeft gekozen voor één nadrukkelijke ambitie: het zijn van de gezondste regio van Nederland. De Regio Deal is tot stand gekomen tussen de regio Noord-Limburg, provincie Limburg en het Rijk. De Regio Deal geeft een extra impuls aan de regionale samenwerking en het gezamenlijk oppakken van activiteiten. Dit met als doel de brede welvaart in de regio te versterken. Het project Meet Noord Limburg maakt onderdeel uit van het thema talent.

Met het project Meet Noord Limburg wordt geïnvesteerd in het behouden en aantrekken van jong talent voor de regio. Alle extra hulp en inzet is immers hard nodig om jong talent aan de regio te binden en aan te trekken.

Jongeren hebben helaas nog weinig tot geen kennis van de vele mooie werkgevers en bedrijven in de regio en de bijbehorende carrièremogelijkheden. Er is nog veel winst te behalen op het gebied van regionale arbeidsmarkt oriëntatie, het begeleiden van keuzes en ondersteunen in de eerste stappen naar de arbeidsmarkt.

Door nu te investeren in het werkveld van onderwijs en arbeidsmarkt kan de regio het verschil maken. Met een ketenaanpak wordt het mogelijk studenten proactief te informeren over stages, bijbanen, traineeships en startersbanen in de regio.

Meet Noord Limburg gaat bedrijven en jongeren concreet verbinden en helpen, door:

  • Meer dan 100 nieuwe MKB-bedrijven zichtbaar en benaderbaar te maken voor jongeren via het platform van Meet the Youngsters: www.meettheyoungsters.nl. Nieuwe bedrijven kunnen daarbij een eenmalige voucher van € 1.500 ontvangen voor hun employer branding.
  • 4 “Tours de Limburg” (bedrijfsbezoeken) te organiseren met een deelname van 200 jongeren.
  • 6 “College Tour” te organiseren, waarbij ondernemers en jongeren met elkaar in gesprek gaan. Dit met een deelname van 500 jongeren.
  • 5x inzet van serious gaming (bestaande uit een mobiele escape room, VR-brillen en een virtuele mini koelfabriek), inclusief een gastles regionale arbeidsmarkt oriëntatie. Dit met een minimale deelname van 75-100 jongeren per keer.