Skillz Talent Workforce en Meet the Youngsters slaan de handen ineen om afgestudeerd hbo-talent met de regio en MKB-bedrijven te verbinden middels een nieuw traineeship.

Veel bedrijven lukt het niet of steeds moeilijker om nieuwe medewerkers aan te trekken. Tegelijkertijd is het talent uit de (eu)regio onbekend met deze mooie bedrijven. Oftewel: onbekend maakt onbemind. Met Bright Next Gen gaan we hbo-talent voor de regio behouden en verbinden met MKB-bedrijven in de (eu)regio.

Krapte op de arbeidsmarkt is momenteel voor elke ondernemer een issue. We hebben te maken met een maatschappelijk arbeidsmarktprobleem waar alleen gezamenlijk een (gedeeltelijk) antwoord op gevonden kan worden.

MKB-bedrijven hebben vaak niet de mogelijkheid om zelf een traineeship aan afgestudeerde hbo’ers te bieden of beschikken niet over voldoende opdrachten. Tegelijkertijd blijkt uit onderzoek onder hbo-afgestudeerden dat ze zich graag verder ontwikkelen en meerdere bedrijven/werkplekken willen ervaren. Middels het Bright Next Gen Traineeship gaan we de behoeften van MKB-bedrijven en hbo-afgestudeerden met elkaar verbinden.

Waardevolle verbindingen
Jong talent wordt gefaciliteerd om de eerste werkervaringen op te doen, meerdere werkplekken binnen MKB-bedrijven in de (eu)regio te ervaren en zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast is er baangarantie na afloop van het traineeship. Het traineeship bestaat uit 3 trajecten/opdrachten bij 3 verschillende bedrijven en duurt in totaal 24 maanden. Gedurende het traineeship krijgt de trainee gerichte begeleiding, coaching en cursussen. Na afloop kiest de trainee zelf het bedrijf waar hij of zij aan de slag wil gaan.

Naast het creëren van een traineeship zetten we in op het creëren van een community van bedrijven én jong talent. Bedrijven die zich aansluiten in de community worden verbonden om gezamenlijk door te ontwikkelen op het gebied van employer branding en het behoud van talent.