Student zijn tijdens de Coronacrisis?

Door de uitbraak van het Corona virus hebben heel veel bedrijven hun systeem drastisch moeten veranderen. Vele mensen werken volledig vanuit huis, of gedeeltelijk op kantoor, terwijl de ander zijn complete zaak dicht gooit. Voor studenten is deze tijd ook erg zwaar gevallen, niet alleen is het systeem van scholing in deze tijd aangepast, ook werken stagiaires vaak volgens een ander systeem. Hoe zit het dan met de studenten actief bij Meet the Youngsters? Bij Meet the Youngsters zijn iedere periode 3 stagiaires actief met ieder een verschillende kijk op het bedrijf. Een van deze stagiaires is Yordin. Yordin is student aan de opleiding Business Studies en is op 10 februari 2020 gestart met zijn stage.

“Stage lopen is heel anders dan dat ik me had voorgesteld, maar over het algemeen vind ik dat het in deze setting heel prettig verloopt. Met deze setting bedoel ik dat ik nu veel moet thuiswerken en dat ik mijn eigen tijd moet indelen. Het vergt daarom toch wel een bepaalde discipline en zelfstandigheid. Er zullen mensen zijn die het minder leuk vinden, maar ik vind het persoonlijk niet zo erg. Voordat de coronacrisis uitbrak, was ik elke dag op kantoor of ging ik met collega’s naar middelbare scholen om daar gastlessen te verzorgen. Dat vond ik ontzettend leuk om te doen en de dagen vlogen voorbij, maar gezien de situatie is dit niet meer mogelijk. Als stagiair is dit misschien moeilijk, omdat je je opeens moet aanpassen aan de omstandigheden, maar ik heb dit niet zo ervaren. Ik voer gewoon elke dag mijn werkzaamheden zo goed mogelijk uit en pak elke nieuwe uitdaging aan. Je kunt nu zelfstandig te werk gaan en dat vind ik zelf ook wel weer fijn. Qua communicatie is het natuurlijk wel net een beetje anders. Alles gebeurt nu via online tools en via de telefoon. Wij hebben zelf bij Meet the Youngsters tweemaal in de week een online meeting en dit werkt voor ons allemaal goed. We nemen dan even de agenda door en bespreken belangrijke zaken met het oog op aankomende weken. Er zitten zowel voor- als nadelen aan en iedereen moet zich een beetje aanpassen in deze tijd, maar ik kan niet zeggen dat ik nu mijn stage als minder leuk of minder leerzaam ervaar.”