It’s a Serious Game!

Werkgevers en stakeholders in de technische sector blijven, ondanks Corona, de komende jaren voor uitdagingen staan op het gebied van onder meer het enthousiasmeren, opleiden, trainen en rekruteren van bestaand en nieuw personeel. Naast deze uitdaging komen er ook nieuwe, digitale technieken beschikbaar in de techniek die het werk gaan veranderen, zoals augmented reality. Deze disruptie heeft ook direct invloed op het boeien en binden van de huidige medewerkers. De uitdagingen voor de komende jaren zijn dan ook het enthousiasmeren van jongeren voor de techniek en  de huidige medewerkers mee  nemen en klaarstomen voor de nieuwe technieken.

Leer door samen te werken en de technische opdrachten uit te voeren in de mobiele escaperoom!

Een werkplaats ontdekken via een VR-bril!
Een sfeerimpressie van de mini living lab – Made by Harry Heuts

Om die complexe uitdaging aan te gaan, hebben ProfCore, Perfact Group, Soapbox Jongerenmarketing en Meet the Youngsters de samenwerking gezocht in het project It’s a Serious Game!, dat serious gaming inzet om de jonge generatie binnen het onderwijs te enthousiasmeren voor de nieuwe technische beroepen en eigen medewerkers op te leiden en te trainen. It’s a serious game bestaat uit een mobiele escape room, 3d-filmpjes van werkplekken in de techniek en een mini living lab (mini koelfabriek) met sensoren in een fysieke en virtuele variant. Op de website www.meettheyoungsters.nl/seriousgame vindt u meer informatie en kunt u de middelen aanvragen.

Eerste reacties

De lancering van It’s a Serious Game is super verlopen. De leerlingen van de eerste middelbare school, het Sint-Maartenscollege te Maastricht, waren stuk voor stuk enthousiast. Het overgrote deel van de leerlingen gaf aan “veel te leren op een leuke spelachtige manier” en vroegen zich af wanneer we weer langs zouden komen.

Niet alleen de leerlingen, maar ook de docenten waren erg te spreken over de diverse onderdelen van het project. “De leerlingen waren erg enthousiast en vonden het super om op deze manier iets te leren” is iets dat we veel gehoord hebben!