Stage
5521 Eersel

Functiebeschrijving

Ontdek wat jij wilt in de toekomst
Wij lopen voorop in de branche. Transport en logistiek zit in ons bloed. We nemen dan ook graag de verantwoordelijkheid om jou enthousiast te maken voor het vak. Logistiek is een dynamische sector en een groeiende markt waarin flexibiliteit, snel schakelen en efficiëntie cruciaal is. IT speelt hierin een belangrijke rol. KLG heeft dan ook geïnvesteerd in een eigen IT afdeling, die naast het onderhoud van de volledige infrastructuur, ook de optimalisatie van de processen en het ontwerpen van nieuwe systemen en applicaties voor zijn rekening neemt.

We nemen deel aan verschillende initiatieven om jou de kans te bieden om te ontdekken welke kant je op wil in de toekomst. Dit kan o.a. aan de hand van een interessante stage die zowel voor jou als voor ons van toegevoegde waarde is. We hebben verschillende IT gerelateerde stages bij KLG in Eersel en Venlo. Dit kan zowel een meewerkstage als een afstudeerstage betreffen voor MBO of HBO niveau. Tevens bieden we je de kans op een startersbaan bij KLG na je stage.

Wat ga je doen?

Heb jij interesse in een IT stageplaats bij KLG Europe? Bekijk dan hieronder de verschillende stagemogelijkheden en neem contact met ons op! Er is ook ruimte voor eigen inbreng voor een stageopdracht.


Visualisatie activiteiten dmv PRTG

PRTG wordt nu reeds actief gebruikt binnen KLG om de vitale componenten in de gaten te houden. Verdere uitbreiding van de visualisatie van de systemen en IT activiteiten, waarbij er aandacht moet zijn voor onze verschillende NL locaties, moet opgezet worden. We denken dat Grafana hier een rol in moet gaan spelen, maar dat willen we graag van jou horen! Eveneens dient een escalatiemechanisme verder onderzocht en uitgewerkt worden.

Gewenste competenties: procesmatig denken, communicatief vaardig, inventief, tool minded, grafisch bekwaam, zelfstandig inleven in de logistieke context van KLG

Gewenst opleidingsniveau: HBO ICT (alle richtingen) of MBO niveau 4


First line support 

Hoe kun je het best bijleren? Door met beide voeten in de praktijkmodder te gaan staan. We bieden daarom gemotiveerde stagestudenten de mogelijkheid om, na een grondige training-on-the-job, ingezet te worden als eerstelijnscontact voor vragen van KLG medewerkers. In ijltempo zal je ervaring opdoen rond user management in het AD, maar ook een streep netwerkbeheer, office 365 vragen en algemene troubleshooting kruisen je pad. Zeer gevarieerd, en enorm uitdagend! En dit binnen onze state-of-the-art IT omgeving, die we zelf helemaal opgebouwd hebben. Ga jij de uitdaging aan?

Gewenste competenties: communicatief vaardig, inventief, stressbestendig, oplossingsgericht, brede kijk op ICT, zelfstandig inleven in de logistieke context van KLG

Gewenst opleidingsniveau: HBO of MBO Niveau 4


Functie-eisen

  • Je wilt graag informatie opdoen;
  • Je bent positief ingesteld en wilt actief meedenken;
  • Voor overige competenties en opleidingsniveau, zie stagemogelijkheden bij “Wat ga je doen?”.

Arbeidsvoorwaarden

  • De mogelijkheid om na je stage direct bij een internationaal bedrijf te blijven werken;
  • Een deskundig gedreven en energiek IT team;
  • Je kunt echt iets bijdragen;
  • Een informele en goede werksfeer;
  • Een dynamische, internationale en innovatieve werkomgeving;
  • Een passende stagevergoeding, afhankelijk van het niveau van je studie;
  • Bekijk ook ons filmpje over werken bij KLG: https://www.youtube.com/watch?v=S6FumL3_UD4

Overige informatie

Over KLG Europe

KLG Europe is een wereldwijde logistieke dienstverlener welke de kwaliteiten van een multinational met die van een MKB bedrijf heeft weten te combineren. Behalve een hoog service level voor haar klanten heeft KLG Europe voor haar medewerkers waardering en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Eigen inbreng wordt dan ook zeer gewaardeerd om de kwaliteit van haar service-level te waarborgen in de altijd bewegende logistieke markt.

Interesse?

Ben jij geprikkeld door bovenstaande vacature? Reageer dan snel door je reactie te mailen naar sollicitaties@venlo.klgeurope.com.

Voor vragen kun je contact opnemen met Filiep Degryse, tel. 077 324 50 00.

Voor meer informatie nodigen we je graag uit om onze website te bezoeken  www.klgeurope.com of www.werkenbijklg.nl.