Over Gemeente Sittard-Geleen

Sittard-Geleen ligt aan de voet van de Zuid-Limburgse heuvels, in het smalste stukje van Nederland. Met ruim 90.000 inwoners is het één van de drie stedelijke gebieden in Zuid-Limburg. Het is een boeiende streek met een rijke culturele traditie, prachtige vergezichten, historische steden en charmante gehuchten. Door de grote hoeveelheid monumentale kerken en kloosters is Sittard van oudsher erg in trek bij toeristen die het rijke katholieke verleden willen ontdekken. 

Tegen dit schilderachtige decor verrijzen straks twee nieuwe, multifunctionele gebouwen. De verwevenheid van functies die hier ontstaat past perfect in de toekomstvisie van Sittard-Geleen. Deze gemeente bruist van ambitie en innovatiekracht. Chemiemultinationals DSM, SABIC en OCI Nitrogen hebben er hun (hoofd)kantoren. En dragen eraan bij dat ruim de helft van de Nederlandse octrooien en patenten uit de regio komt. Op de onlangs opgestarte Chemelot Campus bundelen diverse bedrijven, instituten en onderwijsinstellingen hun kennis en onderzoek op het gebied van chemie en nieuwe materialen. Deze unieke kruisbestuiving van innovatie en historie, van hoger onderwijs en cultuur en van stedelijkheid en natuurschoon, maken van Sittard-Geleen de ideale plek om te werken, te wonen en vooral goed te leven!

Wat maakt ons zo uniek?

Sittard-Geleen is een belangrijke schakel in het wegverkeer en kent goede ontsluitingen via de autosnelwegen A2: Noord-Zuid (Amsterdam-Maastricht) en via de A76: Oost-West (Aken-Leuven). Ook de spoorwegen (met drie stations: Sittard, Geleen Oost en Geleen Lutterade) verbinden de gemeente goed. Sittard-Geleen ligt vlak bij de luchthaven in Beek (Maastricht Aachen Airport), waardoor deze regio perfect bereikbaar is voor al het vervoer.

Samen met de gemeenten Maastricht en Heerlen vormt Sittard-Geleen het samenwerkingsverband Tripool Zuid-Limburg. Deze samenwerking is bedoeld om de economische structuur in het gebied Zuid-Limburg te versterken. 

Sittard-Geleen is een unieke grensregio met een sterke economie en talloze mogelijkheden!

Foto's


Video's

Jobs

Geen resultaten
Laden

  Handelsnamen

  Geen resultaten
  Laden

  {{item.title}}

   Updates

   Geen resultaten
   Laden

   {{item.title}}

    Evenementen

    Geen resultaten
    Laden

    {{item.title}}

     Contact

     Telefoon 14 046
     Website http://www.sittard-geleen.nl/
     Adres Hub Dassenplein 1
     Plaats Sittard
     Postcode 6131 LB
     Land Nederland

     Recruiters

     Geen resultaten
     Laden

     {{item.first_name}} {{item.last_name}}