Baan
Maastricht-Airport

Functiebeschrijving

Wil jij samen met ENGIE de leiding nemen in de energietransitie en met jouw kennis en kunde op het gebied van laag – en/of hoogspanning de installaties van onze klanten veilig en betrouwbaar houden? Dan is deze vacature zeker iets voor jou!

 

Zo kan een willekeurige werkdag eruit zien

Als installatieverantwoordelijke bij ENGIE is je werk heel afwisselend en heb je veel vrijheid om je eigen planning te bepalen. Je werkt voor ca. 2/3 van je werktijd bij je eigen vaste klant(en) en voor ca. 1/3 zal je kennis en kunde flexibel worden ingezet voor o.a. inbedrijfstellingen van nieuwbouwprojecten, het oplossen van complexe elektrotechnische storingen, het geven van instructies over veilig werken aan je collega’s en overleg met collega IV-ers binnen ENGIE voor het up-to-date houden van jouw kennis, ons beleid en werkprocessen.

 

In de functie van installatieverantwoordelijke heb je enorm veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je draagt, in overleg met je klanten en de afdeling, zorg voor je eigen planning. Er is dan ook geen dag hetzelfde in het leven van een installatieverantwoordelijke. De ene dag moet je misschien om 6:00 ’s ochtends of in het weekend bij een klant zijn voor het veiligstellen van zijn installaties t.b.v. werkzaamheden. De volgende dag zit je op kantoor om werkplannen op te stellen voor werkzaamheden, adviesplannen voor uitbreiding of verbetering van installaties te schrijven, of het uitvoeren van een interne audit bij één van je collega-IV-ers binnen ENGIE. Wat je werkzaamheden op een bepaald moment ook zijn, je kunt altijd tussentijds worden geraadpleegd voor een complex technisch vraagstuk, storing of een technische uitleg aan collega’s of bij (de directie van) je klant.

 

Je bent verantwoordelijk voor

 • Het opstellen en handhaven van elektrotechnisch veiligheidsbeleid bij onze klanten
 • Het opstellen van onderhouds-, inspectie-, werk- en inbedrijfstelplannen
 • Het veilig (laten) werken aan elektrische energievoorzieningen
 • Het oplossen van gecompliceerde laag- en/of hoogspanningsvraagstukken
 • Schakelhandelingen en elektrische veiligstellingen
 • Meten en beproeven van netdelen
 • Beheer en (laten uitvoeren) van onderhoud aan elektrische installaties
 • (Operationele) installatieverantwoordelijkheid van klantinstallaties
 • Het projectmatig uitvoeren van modificaties en nieuwe elektrische installaties implementeren
 • Onderhouden van klantrelaties 

Functie-eisen

 • Je beschikt over een afgeronde MBO/HBO opleiding, richting elektrotechniek, aangevuld met cursussen of opleidingen op het gebied van o.a. installatieverantwoordelijkheid en veiligheid (STIPEL-certificering is een pré)
 • Je hebt affiniteit met wet- en regelgeving en bent al enkele jaren bekend met het invullen van de rol van installatieverantwoordelijke conform NEN3140 bij laagspanningsinstallaties en/of NEN3840 bij hoogspanningsinstallaties (kennis en ervaring in de hoogspanning is een pré, anders kan dit middels opleiding en praktijkervaring bij ons worden opgedaan)
 • Je kunt goed zelfstandig werken en doordat je communicatief zeer vaardig bent is het voor jou geen probleem om zaken goed over te brengen
 • Je hebt er geen bezwaar tegen om te reizen aangezien onze klanten zich door heel Zuid Nederland (kunnen) bevinden
 • Ben je daarnaast enthousiast, klantvriendelijk, flexibel, stressbestendig, en maak je graag onderdeel uit van een hecht team? Dan heb je alles in huis voor deze functie
 •  

  Competenties

  • Zelfstandig 
  • Communicatief (mondeling en schriftelijk)
  • Klantgericht 
  • Kritisch 
  • Besluitvaardig 
  • Overtuigend 
  • Betrouwbaar 

  Arbeidsvoorwaarden

  Wat bieden wij je

  Persoonlijke begeleiding, vrijheid, afwisselend werk en een werkomgeving waar jouw mening telt. Je maakt bovendien onderdeel uit van het wereldwijde ENGIE concern, één van de meest innovatieve bedrijven ter wereld.

   

  Naast aandacht voor persoonlijke groei bieden we een goed salaris en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. Afhankelijk van je functie horen daar een laptop, telefoon, en een leaseauto bij. Maar ook een goede pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en personeelskortingen op o.a. uitjes en producten. En wist je dat je bij een dienstverband van 40 uur per week maar liefst 38 vrije dagen per jaar hebt? Zo kun je werk en privé goed in balans houden. 

   

  Afhankelijk van je woonplaats krijg je een werkplek op één van onze kantoren in Maastricht-Airport, Arnhem of Oisterwijk. Een substantieel deel van je tijd zul je echter uit huis zijn om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.


  Overige informatie

  Bedrijfsinformatie

  ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het onze missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien we onze klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.

   

  ENGIE Technical Inspections & Solutions (TIS) is een regionaal gesitueerde afdeling met landelijke dekking. De afdeling draagt zorg voor inbedrijfstelling, inspectie, onderhoud, beheer en storingen aan alle voorkomende elektrotechnische installaties. Onze klantenkring is zeer divers, van ziekenhuizen tot petrochemische fabrieken en van netbeheerders tot datacenters. Bij ENGIE beperken wij ons niet tot enkel de elektrotechnische installatie van een klant maar kunnen we desgewenst alle technische installaties bij een klant realiseren en onderhouden. Dit vraagt een brede blik van onze medewerkers, maar zorgt er tegelijk voor dat geen werkdag hetzelfde is. Bij ENGIE in het algemeen, maar op de afdeling TIS in het bijzonder is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van opleidingen. Wij zetten onze specialisten graag in hun kracht in. Dit betekent dat je soms een stukje moet reizen voor een klus waar jij je uitdaging in vindt.