Over Enexis

Bij Enexis werk je elke dag mee aan een betrouwbaar gas- en elektriciteitsnetwerk, zodat er elke dag energie is in Nederland, overal waar we het nodig hebben. Bij ons werk komt veel techniek kijken, maar het draait vooral om mensen. Zonder onze ongeveer 4000 medewerkers kunnen we immers niet de service en kwaliteit leveren die onze klanten van ons verwachten. Daarom zijn we regelmatig op zoek naar (V)MBO’ers, HBO’ers en WO’ers die hun ervaring, kennis en talent willen inzetten voor Enexis; van schoolverlaters die bij ons het vak willen leren tot ervaren vakmensen.

Enexis wil het talent van haar medewerkers zo goed mogelijk benutten en ontwikkelen, zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Zo investeren we maximaal in hun ontwikkeling. Voor nieuwe jonge medewerkers met beperkte werkervaring is er een management trainee programma en een technisch professional programma. In deze programma’s leert men in een korte tijd enorm veel over zichzelf en de eigen ontwikkelpunten, maar ook leren de trainees de verschillende bedrijfsonderdelen van Enexis goed kennen. Uiteindelijk kunnen zij zich oriënteren op een passende baan bij Enexis.

Waarom werken bij Enexis?

Omdat je bij Enexis inhoudelijk interessant werk doet waarvoor je ook nog eens goed wordt beloond en omdat we vakmanschap waarderen en je stimuleren om te blijven leren, maar ook omdat je bij Enexis echt verder kunt komen in je vak. Misschien is het voor jou het belangrijkst om vrijheid en verantwoordelijkheid te hebben in je baan, dat zijn al enkele goede redenen om te kiezen voor Enexis. Maar er zijn er meer:

Wat maakt ons zo uniek?

Met onze circa 4.500 gedreven medewerkers werken we elke dag weer aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van onze netten en de toekomst van onze energie. Zo stimuleren, coördineren, faciliteren en financieren we initiatieven en zetten onze kennis, kunde en kracht in om de energietransitie vaart te geven. Zo maken we samen een duurzame energievoorziening mogelijk.

Al meer dan 100 jaar bewegen wij ons midden in de samenleving waar we zorgen voor een betrouwbare energievoorziening en diensten leveren waarmee we het leven van mensen prettiger en makkelijker maken. Door onze kennis, expertise en energie op alle mogelijke manieren in te zetten geven wij vaart aan de energietransitie. Een maatschappelijke rol die we ook in tijden van snelle verandering blijven waarmaken. Nu en in de toekomst.

Carrièremogelijkheden

Wat bieden wij onze mensen?

MBO

Enexis biedt MBO 3 en MBO 4 werkleertrajecten gas- en elektrotechniek aan om leerlingen op te leiden tot de beroepspraktijk van eerste monteur en technicus. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om op authentieke wijze het vak te leren op onze eigen opleidingslocaties, waar door middel van  een simulatieomgeving, uiteenlopende mogelijkheden zijn om veilig te trainen. Vervolgens nemen wij onze leerlingen mee de praktijk in van ons dagelijkse werk, het beheren en onderhouden van het energiedistributienetwerk van noord en zuid Nederland. 

HBO en WO

Ook voor hoger opgeleiden biedt Enexis interessante banen. Banen met veel uitdaging om te werken naar een duurzamere toekomst, met de energietransitie op komst. Daar hebben we innovatieve mensen voor nodig met de juiste kennis en kunde! Medewerkers kunnen zich specialiseren op een bepaald aandachtsgebied maar er is ook genoeg ruimte voor managementtalent.

Stages

Naast de begeleiding van onze ‘eigen’ leerlingen van de bedrijfsschool, biedt elke vestiging ook jaarlijks stageplekken aan voor MBO, HBO en WO studenten. Meestal wordt voor deze stages een afgebakende opdracht aangeboden voor een bepaalde leerperiode.

Vakmanschap, ontwikkeling en volop mogelijkheden

Tot slot stimuleert Enexis haar eigen medewerkers om zich gedurende de hele loopbaan te blijven ontwikkelen om duurzaam inzetbaar te blijven. Iedere medewerker heeft een persoonlijk ontwikkelingsbudget dat oploopt met €500 per jaar, om vrij te besteden voor eigen ontwikkeling. Medewerkers stellen elk jaar samen met de teammanager ontwikkelingsdoelen op tijdens de beoordelingssystematiek. Met behulp van persoonlijke ontwikkelingsplannen en loopbaanmogelijkheden in de breedte en diepte van de organisatie wordt mobiliteit en ontwikkeling bij Enexis erg gemotiveerd.

Leren bij Enexis houdt in dat je door middel van intensieve begeleiding kunt streven naar vakmanschap in de breedste zin van het woord, in de dynamische energiesector!

Enexis Venlo Aantrekkelijkste Werkgever Regio Limburg Noord!

 

Foto's


Video's

Jobs

Geen resultaten
Laden

{{item.title}}

{{item.place}}
{{item.company_name}}

  Updates

  Geen resultaten
  Laden

  {{item.title}}

   Evenementen

   Geen resultaten
   Laden

   {{item.title}}

    Contact

    Telefoon 0888577777
    Website https://www.enexis.nl/consument/home
    Adres Willem Alexanderweg 80
    Plaats Maastricht
    Postcode 6222 NC
    Land Nederland

    Recruiters

    Geen resultaten
    Laden

    {{item.first_name}} {{item.last_name}}